Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

24Rent on yksi Autoverkkokaupan ensimmäisistä asiakkaista

Voimakkaasti viime vuosina kasvanut 24Rent on yksi vuonna 2015 avatun Autoverkkokaupan ensimmäisistä asiakkaista. Joustavasti netin kautta erilaisia yhteiskäyttöautopalvelua tarjoavan 24Rentin kattavasta valikoimasta löytyy muun muassa Citroën C3, Hyundai Ioniq, Renault Master, Trafic ja Clio sekä pian myös Peugeot 208 ja Expert.

Kaikki lähti selkeästä tarpeesta markkinoilla

24Rent on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka tarina juontaa juurensa vuoteen 2010. Tuolloin yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Matti Hänninen havainnoi veljensä kanssa omakohtaisesti ja lähipiirin kokemuksista, että moni tarvitsi autoa satunnaisesti.


Perinteinen autovuokraamokuvio ei kuitenkaan oikein toiminut lyhyissä lainoissa eikä leasing-palvelutkaan ratkaisseet tarvetta.


Maailmalla alkoi tuohon aikaan olla jo ensimmäisiä yhteiskäyttöautopalveluita, mutta Suomen etäisyydet ja väestö huomioiden ne eivät olleet Hännisen mukaan sellaisenaan kopioitavissa Suomeen. ”Se mikä toimi Berliinissä, ei ehkä vielä toiminut Suomessa.” Yhteiskäyttöautopalvelun perusajatus on se, että asiakas hoitaa auton noudon ja palautuksen itse mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Pakettiautoilla alkuun

Veljesten perustama 24Rent aloitti toimintansa pakettiautoilla, koska niiden kohdalla satunnainen kysyntä korostui. Yritykset tarvitsivat pakettiautoja satunnaisesti muun muassa messumatkoille, yksityishenkilöt puolestaan esimerkiksi muuttoihin ja remontteihin.


”Lähdimme siis alkuun kokeilemaan tällaista 24/7 toimivaa palvelua pakettiautoilla ja vähitellen olemme lisänneet henkilöautojen määrää”, Hänninen kertoo.


Hänen mukaansa tyypillinen yritysasiakas on tänäkin päivänä pk-yritys, jolla on satunnaista tarvetta kuljetuskalustolle tai vaikkapa voimakas kasvuvaihe menossa. Monella asiakkaalla tarpeet vaihtelevat – välillä tarvitaan isompaa autoa, välillä pienempää kaupunkiajoa varten.  Viime vuonna yrityksen kalustossa olikin ensimmäistä kertaa enemmän henkilöautoja kuin pakettiautoja.

Arjen kuvioiden täydentäjä

Hänninen muistuttaa myös kulutustottumusten muuttuneen viime vuosina merkittävästi. ”Ei kymmenen vuotta sitten vielä tarvittu autoa pariksi tunniksi. Nyt katukuvaan ovat ilmestyneet sähköskuutit ja kaupunkipyörät, ja elämä vain yhden auton kanssa on yhä useammalle perheelle mahdollista. Arjen kuvioita täydennetään yhteiskäyttöautopalvelulla, kun lapset on kuljetettava vaikka harrastuksiin kahdesti viikossa.”


24Rent haluaa tehdä kaikesta asiakkaalle mahdollisemman helppoa. Autoa vuokrattaessa ei tarvitse rekisteröityä eikä asiakkaalla tarvitse olla luottokorttia, sillä lainan voi maksaa myös verkkopankissa. Lisäksi auton voi vuokrata juuri haluamanaan ajankohtana, vaikkapa keskellä yötä. Autot ovat pysäköity kaupunkien keskustoihin ja julkisen liikenteen reittien varrelle.


Sisarpalvelu 24Go toimii minuuttiveloituksella, joten se sopii erinomaisesti myös hyvin lyhyisiin, yhdensuuntaisiin matkoihin. 24Go piristää kaupunkikuvaa muun muassa kymmenillä, eri väriyhdistelmin personoiduilla Citroën C3:lla.

Autoverkkokaupan uskollinen asiakas

Hänninen muistaa vielä hyvin hetken, kun tilasi ensimmäisiä autoja Autoverkkokaupasta.


”Itse asiassa me tilasimme ensimmäiset Renaultit ennen kuin itse liikekään oli vielä auki”, hän naurahtaa ja muistelee jo ensimmäisen kaupan olleen varsin mittava.


Sen jälkeen 24Rent ja 24Go ovat ostaneet Autoverkkokaupasta joka vuosi valtavan määrän autoja – tänä vuonnakin ostoslistalla on yli sata autoa. Kesällä 2021 kalustossa on Hännisen ennusteen mukaan jo 700–800 autoa.


Autoverkkokaupan asiakkaaksi 24Rent päätyi hyvien henkilökemioiden ja samantyylisten toimintatapojen takia.


”Me molemmat haluamme toimia digimaailmassa joustavasti, ketterästi ja sähköisesti, emmekä mennä perinteisten kaavojen mukaan. Me olemme pysyneet Autoverkkokaupan asiakkaana, koska heillä on vahva asiakkuusajattelu – asiakkaasta halutaan pitää huolta koko elinkaaren ajan. Esimerkiksi jälkimarkkinoinnin asiat hoituvat saman katon alta. Näen myös vahvuutena sen, että samassa konsernissa on maahantuojia, joten kaikki tieto on heti ulottuvilla”, Hänninen perustelee.

Asiakkaat saavat ajaa uusilla autoilla

Yhteiskäyttöautopalvelussa kalusto halutaan pitää nuorena. Henkilöautoja pidetään Hännisen mukaan keskimäärin puolitoista vuotta ja pakettiautoja reilut kolme vuotta. ”Haluamme pitää kalustomme modernina ja päästöt matalalla. Jos Suomessa autot ovat keski-iältään noin 11-vuotiaita niin meidän kalustomme on kyllä huomattavasti nuorempaa.”


”Meidän liikeideamme ansiosta asiakkaat saavat ajaa uudemmilla autoilla, on vähemmän ruuhkia ja pysäköintiongelmia. Ja mikä hienointa – ympäristö kiittää.”

Auton vuokrausta muutamasta minuutista kuukausiin

24Rentin ja 24Go:n liikeidea perustuu siihen, että auton voi vuokrata ihan muutamasta minuutista kuukauteen. Halutessaan asiakas voi hankkia myös jopa 12 kuukauden mittaisen Minileasing-sopimuksen. ”Jos keskittyisimme tarjoamaan vain parin minuutin ja tunnin vuokra-aikoja, ei se olisi Suomessa vielä kannattavaa liiketoimintaa”, Hänninen summaa.


Asiakkaalle kaikki on tehty mahdollisimman vaivattomasti ja esimerkiksi monissa isoissa kaupungeissa yhteiskäyttöauton pysäköinti on maksutonta.


”Se on monelle merkittävä etu, kun autossa ei tarvitse esimerkiksi monen vyöhykkeen pysäköintilupaa”, Hänninen iloitsee. ”24Go-autoina on muun muassa näppäriä Citroën C3 – ja pian myös Peugeot 208 -malleja. Meille on tärkeää, että autot ovat näppäriä kaupungissa mutta niillä voi tarvittaessa ajaa vaikka Helsingistä Tampereelle”, Hänninen selvittää.

Ensimmäinen kosketus hybrideihin

Tällä hetkellä 24Rentin kalustoon kuuluu siis viitisensataa autoa, joista valtaosa on automaattivaihteisia. Autojen valinnassa on pyritty helppokäyttöisiin autoihin, koska auton vuokrannut henkilö ei saa mitään henkilökohtaista opastusta vaan hakee auton sovitusta pisteestä itsenäisesti ja lukee ohjeet digitaalisesti.


Satunnaisen kuskin on päästävä liikkeelle ilman kysymysmerkkejä ja kommervenkkeja. Auton ovet saa avattua nettisivun tai tekstiviestikomennon avulla – avaimet löytyvät auton sisältä.

Autovalikoimaan kuuluu jo nyt erilaisia kevythybridimalleja ja jatkossa valikoimaan tulee Hännisen mukaan varmasti enemmän myös ladattavia hybridejä, joiden yhteistyökumppaneina ovat muun muassa taloyhtiöt ja yrityspuistot.


”Moni on saanut meidän kautta ensimmäisen kosketuksen hybrideihin”, hän kertoo ja lisää, että ladattavat hybridit ja täyssähköautot todennäköisesti laajemmin autovalikoimaan myöhemmin.


”Olemme toki kokeilleet jo täyssähköautoakin, mutta se ei vielä täysin sovellu meidän tarpeeseen. Pistokehybridi on hyvä seuraava välivaihe”, Hänninen ennustaa.


*Kuvissa esiintyvä Clio on vanhaa mallistoa, eikä ole sellaisenaan enää valikoimassa. Uuteen Clio-malliin ja muihinkin 24Rentin luottomalleihin voit sen sijaan tutustua uudet autot-valikoimastamme..