Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Haastattelussa Autoverkkokaupan toimitusjohtaja Tomi Orava

Tomi Orava aloitti Autoverkkokaupan toimitusjohtajana marraskuussa 2023. Haastattelimme Tomia ja selvitimme, miten alku uudessa työssä on sujunut ja mitä hän odottaa Autoverkkokaupan tulevaisuudelta.Aloitit Autoverkkokaupassa marraskuussa 2023. Miten alku uudessa työpaikassa on sujunut?


Alku Autoverkkokaupassa ja uuteen, isoon porukkaan liittyminen on ollut todella hauskaa. Jokainen päivä on ollut todella mukava. Olin hetken yrittäjänä ennen tänne tuloani, joka oli täysin yksinpuurtamista – tässä työssä huomaa sen, että kun saa ihmiset loistamaan omissa töissään, niin tuloksia tulee paljon nopeammin. Alku on mennyt myös todella nopeasti!Onko joku yllättänyt?


No se on yllättänyt, että kuinka nopeasti kalenteri täyttyy: ihmiset haluavat tulla luokseni juttelemaan ja se on kiva, koska minun päätyöni on saada ihmiset onnistumaan omissa positioissaan, sekä auttaa tekemään päätöksiä, jotta päätökset olisivat koko yhtiöryhmän kannalta oikeansuuntaisia. Meillä on töissä valtava määrä ammattilaisia, joilla on valtava osaaminen.


Autoverkkokaupassa olen päässyt hyödyntämään myös uudenlaisia henkilöstöetuja, joita aiemmin en ole käyttänyt: esimerkiksi ePassin hyvinvointiedusta olen käyttänyt jo puolet!

Kerro työurastasi ennen Autoverkkokauppaa?

 

Olen ollut autoalalla pitkään: aloitin vuonna 1997 Mikkelissä Toyota-liikkeen myyntipäällikkönä. Samassa liikkeessä oli myös Fiat-edustukset – liittymäkohtia Autoverkkokauppaan ja Bassadoneen oli siis jo silloin. Vietin Toyota-hommissa liki 25 vuotta. 2001 aloitin yrittäjänä/partnerina Auto-Aritassa, jossa olin mukana 20 vuotta.


Kokemus autokaupasta on siis pitkä ja on ollut mukavaa, että alan sisällä on päässyt tekemään monenlaisia juttuja- työni on aina ollut monipuolista. On ollut hauska huomata, että nyt Autoverkkokaupassa pääsen hyödyntämään samoja juttuja, kun aiemmissa työtehtävissäni.Millainen työyhteisö Autoverkkokaupassa on?


Työyhteisö on monipuolinen: minulla on suoria alaisia, jonka lisäksi teen yhteistyötä esimerkiksi maahantuonnin kollegoiden kanssa. Meillä on viisi automyymälää eri kaupungeissa, joten pääsen työskentelemään monipuolisesti erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi olen Baltian yhtiöiden hallituksessa.


Vaikka tekijöitä ja työkavereita on paljon, yhdistää kaikkia kuitenkin yhteinen tavoite ja päämäärä. Vähittäiskauppa on kiinteä osa koko yritysryhmän toimintaa

Mitä toimenkuvaasi toimitusjohtajana kuuluu?

 

Itsekin pysähdyin tätä kysymystä miettimään, kun poikani oli TET-päivän johdosta mukanani töissä. Hän varjosti minua koko päivän ja illalla hän kysyi, että onko sun työ oikeasti noin makeeta.

Päivä oli monipuolinen ja sisälsi 5 palaveria eri toimijoiden kanssa: kaikkea markkinoinnista myyntiin. Niistä jokaisessa roolini oli vahvasti sparrata, kannustaa ja auttaa tekemään päätöksiä. Siitä työni koostuu.


Tärkeintä työssäni on porukan saaminen kulkemaan samaan suuntaan ja siitä koostuukin toimenkuvani ydin. Tällaisessa positiossa, jossa minä istun, tulee työ ottaa aika nöyrästi ja ymmärtää, että ihmiset tekevät tuloksen. Jos minä en kykene auttamaan heitä loistamaan joka päivä, niin silloin ne tuloksetkaan eivät ole hyviä.


 

Mitä odotat Autoverkkokaupan tulevaisuudelta?


Haluan, että tämä on se yritys, joka on ensimmäisenä huulilla asiakkailla, niin yksityisillä kun yrityksillä, kun ollaan hankkimassa autoa. Että Autoverkkokauppa, joka kuuluu 120-vuotiaaseen perheyritykseen, resonoi asiakkaalla. Tämä on ensimmäinen tavoite.


Jatkuva muutos on myös hyväksyttävä: olemme ajassa, jossa toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti ja siihen on sopeuduttava.Bonuskysymys: Millä autolla sinä ajat?

 

Ajan tietenkin sillä, jonka esimies on minulle antanut! Tällä hetkellä ajan DS 7:lla. Se on äärettömän hieno auto.

Lue muut artikkelimme
page.description
Erilaista autokauppaa yrityksen tarpeisiin
Espoon kodinkonehuolto myy, asentaa ja huoltaa ilmalämpöpumppuja pääkaupunkiseudulla. Yrityksen käyttöön hankittiin 10 uutta pakettiautoa. Autot hankittiin Autoverkkokauppa.fi:stä, josta he saavat autot käyttöön vaikka vuodeksi kerrallaan.
Katso lisää
page.description
Reeta Hämäläisen tuulilasinvaihto
Rallikartturi Reeta Hämäläinen tutustui Autoverkkokaupan huoltopalveluihin tuulilasinvaihdon yhteydessä.
Katso lisää
page.description
Viidennen Peugeotin omistaja Markku Tuomenoja on ranskalaisen laadun arvostaja jo 80-luvulta asti
Markku on luottanut Peugeotiin jo 80-luvulta saakka.
Katso lisää