Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Hyödynnä sähköauton etälämmitystä

Tiesitkö, että saat sähköauton tai ladattavan hybridiauton lämmitettyä kätevästi myös etänä?
Kylmän pakkaspäivän pelastaja on puhelinsovelluksen mahdollistama auton etälämmitys, jolla varmistat, että autosi on miellyttävän lämmin ja valmis matkaan, kun astut sisään. Tässä on joitain vinkkejä siitä, miten voit lämmittää sähköautosi järkevästi etäsovelluksen avulla.

Ennakkolämmitys

Useimpiin sähköautoihin on mahdollista asettaa ajastettu ennakkolämmitys etäsovelluksen kautta. Voit ajastaa autosi lämpenemään tiettyyn aikaan, jotta se on valmiina käyttöön, kun tarvitset sitä. Näin sinun ei tarvitse lämmittää autoa pitkään ja myös energiaa säästyy.

Ohjelmoitava lämmitys

Monissa sähköautoissa on ohjelmoitava lämmitysjärjestelmä, joka mukautuu sääolosuhteisiin. Voit asettaa sen lämmittämään auton esimerkiksi 20 asteen lämpötilaan sen sijaan, että antaisit sen lämmetä täysin. Tämä auttaa säästämään energiaa ja pidentämään akun käyttöikää.

Esilämmitys viileämmillä säillä

Erityisesti talvella on tärkeää varmistaa, että akku on riittävän lämmin, jotta se toimii tehokkaasti. Voit käyttää etäsovellusta esilämmitykseen, joka lämmittää sekä auton sisätilat että akun ennen matkaa. Tämä auttaa vähentämään akun tehon menetystä kylmällä säällä.

Esivalmiustila-asetuksen hyödyntäminen

Joissakin sähköautoissa on esivalmiustila-asetus, joka pitää auton osittain hereillä säästäen silti energiaa. Tämä voi olla hyödyllinen vaihtoehto pikaiseen lämmitykseen, kun tarvitset autoa nopeasti.

Erilaisia etäsovelluksia

Otathan huomioon, että eri sähköautovalmistajilla ja -malleilla voi olla erilaisia etäsovelluksia ja toimintoja, joten tutustu oman autosi käyttöohjeisiin ja sovellukseen, joista löydät tarkat ohjeet. Monet etäsovellukset tarjoavat tietoa autosi energiankulutuksesta ja voit seurata, kuinka paljon energiaa lämmitys käyttää. Näin pystyt mukauttamaan lämmitystottumuksia säästääksesi energiaa tarvittaessa.

Eri autovalmistajien etäsovelluksia:


Citroën: My Citroën

DS: MyDS

Hyundai: Bluelink

Opel: My Opel

Peugeot: My Peugeot

Renault: My Renault

Samankaltaisia artikkeleita
page.description
Sähköautojen latauksen ABC
Monia sähköautoon siirtyviä askarruttaa, miten lataus käytännössä hoituu mahdollisimman vaivattomasti. Tervetuloa tutustumaan sähköautojen latauksen maailmaan!
Katso lisää
page.description
Kitkat vai nastat?
Kannattaako autoon valita kitka- vai nastarenkaat?
Katso lisää
page.description
Onko sähköauto huoltovapaa?
Moni saattaa kuvitella sähköautojen olevan täysin huoltovapaita, mutta totuus on hieman monimutkaisempi. Tervetuloa opastavalle matkalle sähköautojen huollon maailmaan!
Katso lisää