Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Hyundai Santa Fe Heikki Silvennoisen arjessa

Näyttelijä ja muusikko Heikki Silvennoinen on ajanut Hyundai Santa Fellä vuodesta 2019 alkaen. Viime kesänä Heikki sai alleen täysin uuden Santa Fen. Tapasimme Heikin Vantaan toimipisteessämme renkaanvaihdon yhteydessä.


Mitä kuuluu, Heikki Silvennoinen?


”Aika työntäyteinen kesä on ollut. Olin Ilmavoimien Big Bandin kanssa keikoilla kesäkuun ja heinäkuussa olin Sotkamossa kesäteatterissa. Tämän jälkeen on ollut kaksi kuukautta Kontio & Parmas -tv-sarjan kuvauksia. Täytyy sanoa, että kun kesäkuun alussa sain uuden Santa Fen, niin sillä on ollut aika paljon vientiä.”

 

Santa Fe keikkatyöläisen arjessa

 

Keikkatyöläisenä Heikki viettää pitkiä aikoja tien päällä ja välimatkat voivat olla pitkiä. Mitä ominaisuuksia Heikki arvostaa autossa?

 

”Tässä työssä kellonajat ovat mitä ihmeellisimpiä. Liikkeelle lähdetään keskellä yötä ja aikaisin aamulla tai oikeastaan milloin vaan. Näissä keliolosuhteissa, kun joudun yöllä ajamaan paljon ja teiden kunnossapidot ovat välillä mitä sattuu, niin auton tulee olla vakaa ja turvallinen. Usein vedän myös peräkärryä ja Santa Fe on siihen käyttötarkoitukseen juuri sopiva. Ja mikä mun mieltäni lämmittää, koska olen tottunut ajamaan 70-luvulla autoilla, jossa oli huonot lämmityslaitteet, ovista veti ja siellä oli aina kylmä. Niin tässä on jopa ratinlämmitys, joka on mun mielestä aivan mahtava lisävaruste. Kaikki tuollaiset mukavuustekijät, niitä mä arvostan.”

 

Uusi Santa Fe

 

Heikki ajoi aiemmin vuoden 2019 Santa Fellä, joka päivitettiin uuteen malliin kesällä 2022. Miten uusi Santa Fe eroaa aiemmasta mallista?

 

”No jos voi sanoa, niin tämä on vielä parempi kuin se vanha. Tässä on, jos mahdollista, vielä enemmän lisävarusteita ja sisädesign on jotenkin vielä hienompi. Auton ajettavuus on onneksi lähellä sitä vanhaa. Kun totut johonkin autoon, niin ne ajokokemukset muuttuvat tutuiksi ja turvallisiksi. Silloin tiedät, miten se auto käyttäytyy missäkin tilanteessa. Tämä lisävarusteiden määrä on myös hämmästyttävä, mitä kaikenlaista piippausta sieltä kuuluu. Se hokee aika usein mulle, että pidä välillä tauko.”

Pitkiä keikkamatkoja

 

Artistin ja näyttelijän työssä keikka- ja työpaikat vaihtuvat usein. Onko Heikillä tyypillistä työpäivää ja jos on, mitä siihen sisältyy?

 

”Esimerkkinä mun normaali keikkapäivä. Asun Hämeessä Pirkanmaalla, niin sieltä on suhteellisen kohtuullinen matka joka paikkaan. Aamulla on ensin roudaus, peräkärry kiinni ja lähdetään ajamaan keikkapaikalle. Keikkapaikalle saavutaan kolmen aikoihin ja sit roudataan kamat sisään. Keikka alkaa noin kello 19 ja päättyy 21, jonka jälkeen roudataan kamat takaisin kärryyn. Aika usein lähdetään ajamaan kotiin, jos matka on alle 300 kilometriä. Tähän vaikuttaa aika paljon se, että jos on mukava auto ajaa, niin sä jaksat myös ajaa kotiin. Ettei ole semmoinen vanha romu, joka haluaa jättää keskelle tietä. Santa Fetä ajaessa ei oikeastaan edes huomaa sitä, että sulla on kärry perässä. Vaikka siellä on vähän kamaakin, niin se ei vaikuta ajomukavuuteen eikä myöskään kulutukseen, joka on positiivista.”

 

Loppuvuosi 2022

 

Vuosi on ollut siis työntäyteinen ja kiireinen. Mitä on luvassa loppuvuonna?


”Kontio & Parmas -elokuvan ensi-ilta on 3.11. ja Ylen joulukalenterissa olin myös mukana. Sen jälkeen olen ajatellut lähteä lomalle kaukomaille, ja joulukuu menee ihan lepäillessä hiekkarannalla. Keväällä alkaa keikat ja yksi elokuvakin siellä on. Tällaista sillisalaattia on siis luvassa.”