Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Renault Megane Hybridi Iina Kuustosen arjessa

Näyttelijä Iina Kuustonen sai käyttöönsä Renault Meganen keväällä 2022. Tapasimme Iinan Vantaan toimipisteessämme ja selvitimme, miten arki uuden auton kanssa on sujunut.


Ensimmäinen oma auto

Sait uuden Renault Meganen käyttöösi noin vuosi sitten. Mitä auto mahdollistaa sinulle?

”Minulla ei ole koskaan ollut omaa autoa. Se on ollut tietoinen valinta ympäristön takia. Olen tosin lentämällä varmasti kuormittanut osuuteni jo moninkertaisesti. Mökkimatkojen takia auto on nyt tullut välttämättömäksi elämässäni ja oloani helpottaa, kun voin edes ladata auton mökin pihassa ja kaupungissa ollessani latauspisteissä. Käyn mökillä ympäri vuoden, joten minulle on tärkeää voida luottaa autoon joka kelillä. Auto mahdollistaa minulle vapauden mennä omien aikataulujeni mukaan, omassa tahdissani ja tilassani. Rakastan tätä vapauden tunnetta. Se on minulle auton tuomista eduista merkityksellisin.”


Onko auto muuttanut arkeasi?

”Tykkään siitä, että minulla on aina kaikki tarvittava mukana. Repussani on kaikki mahdolliset varusteet ja yleensä varavillasukat vielä kaverillekin. Auto on mahdollistanut hyvän varustelun seuraavalle tasolle. Minulla on autossa aina mukana treenikamat ja juoksuvarusteet. Jos kuvauksissa tulee taukoa, pystyn hyödyntämään ajan ja suuntaan salille tai lenkille. En enää tiedä miten ehtisin viemään lapset kävellen tai pulkalla nyt kun olen päässyt auton makuun. Aikatauluni perustuvat siihen, että minulla on auto.”

Superauto näyttelijän arjessa

Liikut arjessasi paljon. Miten hyödynnät erilaisia kulkuvälineitä?

Tykkään kävellä kaikki mahdolliset matkat ja usein varaankin aikaa siirtymiin. Nautin kävellessä musiikin kuuntelusta, mietiskelystä ja ulkona olemisesta. Reissuissa vuokraan pyörän aina kun mahdollista. Se on mielestäni kätevin kulkuväline uusiin paikkoihin tutustuessa. Mutta toimiva arkeni perustuu nykyään auton tuomiin etuihin.

 

Millainen on tavallinen työpäiväsi ja mitä siihen sisältyy?

Olen myynyt auton lapsilleni ”Superautona”. Se lipsahti vahingossa suustani ja nimi jäi. Vien siis aamuisin lapset eskariin ja dagikseen Superautolla ja lähden yleensä itse kuvauksiin. Teen myös paljon äänitöitä, joten usein käyn tekemässä spiikkejä, tai treenaamassa. Töistä palatessa luen usein seuraavan päivän kohtauksia autotoimistossani, eli parkissa kadulla. Siitä on glamour kaukana, mutta rakastan systeemin toimivuutta.


Arjen helpottaja

Painotamme autoa valitessa erilaisia ominaisuuksia. Mitä ominaisuuksia sinä arvostat autossa ja mitkä seikat olivat sinulle tärkeitä autoa valitessa?

”Minulle tärkeimmät arvot autoa valitessa olivat turvallisuus, ladattavuus, sekä iso tavaratila lasten tavaroita ja mökkireissuja varten. Mittasin etukäteen, että turvaistuimet mahtuvat hyvin takapenkille ja lastenvaunut takakonttiin. Minulle arjen toimivuus ja käytännöllisyys tuo onnellisuutta. Iloitsen joka päivä toimivasta autosta. Arkeni on usein kaaosta ja kiirettä, mutta helpottaa elämää, kun edes tavarat mahtuvat mukaan!”


Omaa rauhaa kiireen keskellä

Millainen autoilija on Iina Kuustonen?

”Olen aina tykännyt ajamisesta. Vaikka minulla on ollut kortti 20 vuotta, silti minusta tuntuu usein ihmeelliseltä, kun kukaan aikuinen ei ole valvomassa ajamistani. Ehkä näyttelijät eivät koskaan kasva kokonaan aikuiseksi.”


Mikä on mielestäsi parasta autoilussa?

”Oma rauha. Käytän työmatkat omiin hetkiin ja adaptoitumiseen. Kuuntelen kirjoja, musiikkia, tai mietiskelen ja fiilistelen maisemia. Työmatka on siirtymäriitti työn ja kodin välillä ja tuntuu tärkeältä saada viettää hetki yksin. Inhoan kiirettä ja yritän varata hyvin aikaa matkoihin. Todellisuudessa hikoilen usein kiireessä ja kiroilen ylioptimistista aikataulutustani.”