Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Viidennen Peugeotin omistaja Markku Tuomenoja on ranskalaisen laadun arvostaja jo 80-luvulta asti

VIIDENNEN PEUGEOTIN OMISTAJA MARKKU TUOMENOJA ON RANSKALAISEN LAADUN ARVOSTAJA JO 80-LUVULTA ASTI


Autoverkkokauppa avasi Hämeenlinnaan uuden toimipisteen elokuussa 2022. Tapasimme avajaisissa hämeenlinnalaisen Markku Tuomenojan, jonka rakkaus ranskalaiseen laatuun on lähtöisin jo 80-luvulta. Kävimme jututtamassa Markkua tarkemmin ja hän kertoikin mielenkiintoisen tarinan, miten vierailu ranskalaiseen sahakonetehtaaseen vakuutti hänet uskolliseksi Peugeot-kuskiksi.

Hämeenlinnassa ei ollut Peugeotin edustusta puoleentoista vuoteen, kunnes Autoverkkokauppa avasi uuden toimipisteensä elokuussa. Markku Tuomenoja onkin harmitellut, että uudet Peugeotit eivät ole näkyneet katukuvassa samalla lailla kuin aiempina vuosina. Hän varasikin heti liikkeen avauduttua netistä ajan määräaikaishuoltoon omalle 2008 -menopelilleen ja tuli samalla tutustumaan myymäläämme.


Mutta mikä on saanut hänet pysymään uskollisena Peugeot-kuskina näin pitkään?


Markku työskenteli toisen sukupolven sahayrittäjänä Lopella, kun hän sai mahdollisuuden käydä tutustumassa sahakoneita valmistavaan tehtaaseen Ranskassa. Paikallinen vieraanvaraisuus teki häneen suuren vaikutuksen ja kun vielä itse kone saapui luvattua aiemmin ja on sittemmin toiminut äärimmäisen luotettavasti, luottamus ranskalaiseen laatuun oli syntynyt.


Markku osti ensimmäisen Peugeotinsa vuonna 1988 ja kaikkiaan niitä on hänellä ollut viisi, kaikki uutena ostettuja. Muita merkkejä hän ei ole edes harkinnut.


Ensimmäinen Peugeot-merkkinen autoni taisi olla 309 Chorus, sen jälkeen tulivat 306 sedan ja 307 farmarimalli. Etenkin 307 SW oli hieno auto ja mahtuipa siinä jopa kuljettamaan 100 m² puupaneelia ilman mitään ongelmia”, kehuu Markku. Toimiessaan puunostajana Markku ajoi paljon ja kaikkien autojen mittareihin kertyikin satojatuhansia kilometrejä. Ja hyvä niillä olikin ajella, sillä mitään suurempia vikoja yhteenkään autoon ei tullut.

Ainoa omaan autoon tullut ”ongelma”, jonka Markku muistaa, oli itse aiheutettu. ”Lähdin talvella ajamaan sahan pihalta vähän turhan vauhdikkaasti ja kohta se olikin jo ensimmäisessä mutkassa katollaan ojassa. Auto saatiin ylös, eikä siihen tullut ihme kyllä kuin pieni lommo lokasuojaan. Jopa auton katolla olleet sukset selvisivät rytäkässä ehjänä”, hän muistelee.


Nykyiseen muutaman vuoden vanhaan 2008-malliin kilometrejä ei ole vielä niin paljoa päässyt kertymään. Luottamus merkkiin oli niin vahva, että Markku osti auton näkemättä, sillä korona-aikana sitä ei päässyt katsomaan tai koeajamaan. Eikä päätös ole harmittanut.


Hienoa, että Autoverkkokauppa avasi liikkeen Hämeenlinnaan, joten huollot hoituvat kätevästi. Saa nähdä, jos sitä vielä innostuisi joskus ostamaan täyssähköauton. Mutta ajetaan nyt ensin tällä nykyisellä, sillä jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, edessä on vielä paljon huolettomia kilometrejä”.


Autoverkkokauppa palvelee asiakkaitaan verkossa 24/7, vuoden jokaisena päivänä. Tutustu verkkokauppaamme tai tule käymään toimipisteessämme Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Hämeenlinnassa tai Helsingissä (vain huolto). Ja mikä kätevintä, huoltomme palvelee viikon jokaisena päivänä, jopa sunnuntaisin! Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedot tarjouksista ja uutuuksista ennen muita!