Tilaa uutiskirjeLiikkeet & aukioloajat

Romutuspalkkio 2021

Traficom on tiedottanut 29.4.2021, että romutuspalkkion budjetti on varattu kokonaan.

Voit lukea aiheesta lisää Traficomin sivuilta

Romutuspalkkiolla tarkoitetaan päästövähennystoimea, jossa romutetusta autosta saatua korvausta voidaan hyödyntää esimerkiksi uuden vähäpäästöisen auton hankkimiseen. Kampanjassa Suomen valtio ja autoala tukevat yhdessä uusien vähäpäästöisten henkilöautojen ostamista romutustodistusta vastaan annettavalla romutuspalkkiolla. Romutuspalkkiokampanjan tavoitteena on edistää autokannan uusiutumista. Kampanja on voimassa 1.12.2020–31.12.2021.

Paljonko romutuspalkkio on?

Romutuspalkkioita on kahta erilaista ja ne ovat suunnattu erilaisen auton hankintaan. 2 500 euron suuruinen romutuspalkkio koostuu 2 000 euron suuruisesta valtion osuudesta ja 500 euron suuruisesta autoalan osuudesta. 2 500 euron romutuspalkkio on suunnattu sellaisen auton hankintaan, jonka käyttövoima on osin tai kokonaan sähkö. Ladattavan hybridin maksimipäästöraja on 95 g/km WLTP-mittaustavalla mitattuna.

Vastaavasti 1 500 euron romutuspalkkio koostuu 1 000 suuruisesta valtion osuudesta ja 500 euron suuruisesta autoalan osuudesta. Tämä palkkio on tarkoitettu autolle, jonka hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 120 g/km WLTP-mittaustavalla mitattuna. Auton käyttövoima on bensiini, diesel tai ei-ladattava hybridi.

Mitkä ovat romutuspalkkiokampanjan ehdot?

  • Romutuspalkkion kokonaismäärä on 1 500 euroa uuden henkilöauton (bensiini tai diesel) hankintaa varten, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km (WLTP).
  • Romutuspalkkion kokonaismäärä on 2 500 euroa uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain sähkö. Ladattavien hybridien päästöt saavat olla korkeintaan 95 g/km (WLTP).
  • Romutuspalkkio on haettavissa 1.12.2020–31.12.2021. Tuen piirissä olevat autot tulee rekisteröidä 31.3.2022 mennessä.
  • Romutettavan henkilöauton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkun aikaa romutusvuotta edeltäneenä vuotena. Jos esimerkiksi auto luovutetaan kierrätykseen vuoden 2021 aikana, on auton täytynyt olla liikennekäytössä vuonna 2020.
  • Romutetun auton romutustodistus tulee olla päivätty 1.12.2020–31.12.2021 väliselle ajanjaksolle.
  • Romutuspalkkio myönnetään yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan ennen romutusajankohtaa.
  • Yksityisleasingautot eivät kuulu romutuspalkkiokampanjan piiriin.
  • Romutuspalkkion voi hakea myös uuden auton ensirekisteröinnin jälkeen, jolloin asiakas itse tekee hakemuksen takautuvasti. Mikäli romutuspalkkiota haetaan ennen auton ensirekisteröintiä, tulee vanha auto myös romuttaa ennen ensirekisteröintiä.

Lue lisätietoja romutuspalkkiokampanjasta täältä.

Hyödynnä romutuspalkkio meillä!

Edustamamme merkit tarjoavat liudan vähäpäästöisiä ajoneuvoja.